Uit volle borst meezingen met Roy Oostweegel

Lelystad – Uit volle borst meezingen met de grootste hits? Dat kan op vrijdag 27 september in Corneel in Lelystad. Daarmee komt stiekem een droom uit van de Lelystade zanger en entertainer Roy Oostweegel.

‘Ik hoop dat de zaal rammetje vol zit, maar het wordt hoe dan ook een geslaagde avond.’

Alle hits komen voorbij

Om te zorgen dat iedereen de tekst mee kan zingen, worden die op een groot scherm geprojecteerd. Roy Oostweegel werkt deze avond samen met Brownie Dutch (de bekende producer van onder meer Ali B) en zijn oude zangcoach Kim Naomi Pendjol van de Kubus in Lelystad. Ook de dj’s Pablo en Purplebass zijn van de partij. Van Abba tot Borsato en van Neil Diamond tot John Bever en van Robbie Williams tot André Hazes: de hits komen allemaal voorbij.

Uit zijn comfortzone

‘Ik had natuurlijk snel en makkelijk terug kunnen grijpen op de hits van Hazes, omdat ik veel Nederlandstalig zing. Maar ik wilde het heel bewust breder trekken zodat het een meezingfeest voor iedereen is.’ Dus gaat de Lelystadse zanger en entertainer uit zijn comfortzone. Daar wil hij nog niet al te veel over verklappen. ‘Ik zing nummers die ik normaal niet zo snel op mijn setlist zet’, vertelt hij.

Meezingsfestijnen zijn in de rest van Nederland een succes en staan vooral bekend om de gemoedelijke en gezellige sfeer. ‘Toen ik in 2017 de eer had om in het voorprogramma van Martijn Fischer te staan, die Hazes zingt, vond ik dat echt heel erg gaaf. Zo ben ik op het idee gekomen.’ Hij klopte aan bij Corneel en daar waren ze gelijk enthousiast.

Kaarten vliegen over de toonbank

Inmiddels vliegen de kaarten over de toonbank. ‘Er zijn nog wel kaarten beschikbaar, maar het is wel opschieten geblazen’, lacht de zanger. ‘Ongeacht of er 100 of 400 mensen op afkomen, het wordt hoe dan ook geslaagd.’ Roy droomt al stiekem van een groter podium voor dit Meezingfestijn. ‘Dat zou toch fantastisch zijn. Kijk naar een Jordaan in de Polder bijvoorbeeld. Dat is ieder jaar weer een succes.’

Zingen is Roy’s lust en zijn leven en naast zijn fulltime baan reist hij stad en land af om op te treden. Van Zeeland tot Amsterdam en van Hendrik Ido Ambacht tot zijn eigen woonplaats Lelystad. ‘Het geeft mij enorm veel energie.’

Het Meezingfestijn op vrijdag 27 september begint om 22.00 uur. Kaarten zijn te koop bij Corneel.